mei 6, 2019

Weg – en baanseizoen

Door PaulGeertsma
asianconnect88

Terugblik

Na mijn toptijd (31.57 minuten) op het NK 10 km in Schoorl welke gelopen werd op de tweede zondag in februari heb ik bewust wat minder wedstrijden gelopen. Ik was nog van plan om een halve marathon te lopen in maart maar door barre weersomstandigheden werd City Pier City afgelast waardoor het vizier weer op een snelle 10 km kon. In de tussenliggende periode van maandag 11 februari tot en met zondag 21 april liep ik nog twee wedstrijden. Zondag 17 maart nam ik deel aan de Spiegelplasloop in Nederhorst den Berg. De tijd hield met 34.27 minuten niet echt over. De keiharde wind welke de helft van de race vrij spel had bleek teveel invloed te hebben op een snelle tijd. Zaterdag 30 maart stond de Condensloop in Leeuwarden weer op het programma.

De jaarlijkse thuiswedstrijd werd gewonnen in een tijd van 33.00 minuten.

Helaas net niet onder de 33 minuten maar tijdens deze race telde eigenlijk alleen de winst.

Promotionele Mokken – 0.99 EU per stuk.

Klap tot Klaploop

Paasmaandag was het traditiegetrouw weer tijd voor de Klap tot Klaploop. Deze wedstrijd over 10 kilometer start altijd in Musselkanaal en finisht in Stadskanaal. Een (inter)nationale wedstrijdloop waar vaak snelle tijden worden gelopen. Het was een warme dag met temperaturen tussen de 23 en 26 graden. Voorafgaand aan de wedstrijd had ik getwijfeld of ik deel zou nemen aan dit spektakel aangezien het warm was, maar ik realiseerde mij snel dat je wanneer je afhaakt nooit meer een wedstrijd in de zomer kan lopen. Ervoor gekozen om behoudend te starten. Ik liep tot twee kilometer gezamenlijk met Jan Stuursma. Hierna kwam ik in een groepje terecht met onder andere Erik Driesen, Arjan Marchand en Piet Wiersma. Na ongeveer zes kilometer verliet ik dit groepje en liep ik naar de nummers 3 tot en met 6 toe. Ik haalde deze atleten rond het zeven kilometerpunt in en besefte mij vanaf dat moment dat ik op een derde plek liep.

Deze stond ik niet meer af en zodoende behaalde ik het brons.

De eindtijd was met 32.28 minuten alleszins acceptabel. Slechts een halve minuut boven mijn PR.

Trackmeeting 1

Afgelopen vrijdagavond 3 mei stond de eerste trackmeeting van het seizoen op het programma. Onder een track wordt een atletiekbaan verstaan. Kortom de weg wordt de komende maanden ingeruild voor de baan. Zo´n eerste baanwedstrijd is altijd een mooi meetmoment om te kijken hoe de vorm is. Rond 22.00u was dan eindelijk de start van de 10000m. Het regende eigenlijk al de gehele avond onophoudelijk wat de kwaliteit van de baan niet ten goede kwam. Omdat de omstandigheden voor iedereen hetzelfde waren er vanaf het startschot geprobeerd zo hard mogelijk te lopen. Mijn doorkomsttijd was halverwege niet snel met 16.21 minuten. Het tweede gedeelte van de race kwam ik beter in mijn ritme en deze wist ik af te raffelen in 16.06 minuten.

De eindtijd van 32.27 minuten betekende voor mij een PR op de baan.

Een verbetering van 23 seconden als je dit vergelijkt met juli 2017, maar tevens besefte ik mij dat het allemaal nog veel beter moet.

 

Aankomende wedstrijden

De wedstrijdperiode is aangebroken en hieronder de wedstrijdkalender voor de maand mei.

Vrijdag 10 mei: BB Baanclassic 5000m in Zwolle

Zondag 19 mei: Loop Leeuwarden 10 km.

Vrijdag 24 mei: Trackmeeting 2 Utrecht 3000m

Vrijdag 7 juni: Tartelos Loopgala 5000m

Winactie

Houd deze dagen mijn sociale media in de gaten. Op Facebook en Instagram is momenteel een leuke winactie gaande. Wil je hieraan deelnemen check dan snel de volgende links: http://facebook.com/paul.geertsma1 of http://instagram.com/paul_geertsma_/