mei 20, 2019

Loop Leeuwarden 2019

Door PaulGeertsma
asianconnect88

De derde zondag in mei

Gisteren was het weer tijd voor Loop Leeuwarden. De jaarlijkse thuiswedstrijd wordt altijd gelopen of ik nu in vorm ben of niet. Met de vorm zit het wel goed getuige de goede tijden van de afgelopen drie wedstrijden welke gelopen werden in Stadskanaal, Utrecht en Zwolle. Twee keer liep ik een 10 km in de 32 minuten en vorige week verbeterde ik mijn 5000 meter tijd in Zwolle op de baan tijdens de BB Classis door 15.20,21 te lopen.

Promotionele Mokken – 0.99 EU per stuk.

Wedstrijd

Dat ik enige tegenstand zou hebben was vooraf bekend. Arjan Marchand liet een week geleden in Zwolle weten ook naar Leeuwarden te komen voor de 10km wedstrijd dus ik kon mijn borst natmaken aangezien hij zijn 5000 meter in Zwolle sneller liep dan ik. Ik ben bewust snel gestart en de eerste kilometer werd afgeraffeld in 3.08 minuten. Vervolgens nam Marchand de koppositie over en had ik lange tijd moeite om bij te blijven. Tussen kilometer een en zes lag ik in tweede positie en was het aanhaken, maar niet afhaken omdat ik vertrouwen had in een goed resultaat. Ik kon tijdens de achtervolging het tempo redelijk vlak houden met kilometertijden tussen de 3.13-3.19 min/km. Rond het zeven kilometerpunt kreeg ik de koploper in het vizier en plaatste ik een versnelling aan de boorden van de Dokkumer Ee.

Wetende dat ik er nog niet was versnelde ik in kilometer acht (3.07) nog eenmaal en toen ik zag dat het gaatje ongeveer 100 meter was wist ik tijdens kilometer negen( 3.11) dat de zege binnen was. De ontlading was enorm toen ik het Zaailand opliep, wat een race!

Winst 

De geregistreerde eindtijd werd 31.43 minuten. Het parcours was vermoedelijk 200 meter te kort. Ik heb zelf ongeveer 9.82 kilometer gemeten. Als ik mijn eindtijd zou omrekenen dan kom ik ongeveer uit op 32.20 minuten. Dat klopt ook wel weer met mijn gemiddeld gelopen tempo van 3.14 min/km. De overwinning betekende een heuse back to back zege na mijn overwinning van vorig jaar op de 10 kilometer. Ik was bijna een minuut sneller dan vorig jaar. Ondanks mijn 33 jarige leeftijd zit er nog altijd progressie in.

Agenda

Komende vrijdag 24 mei staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. In Utrecht loop ik een 3000 meter tegen nationale topatleten. Ik zal proberen mijn PR van 8.50,26 van 13 juli 2018 te verbeteren. Mijn gevoel is dat dit mogelijk moet zijn. Het daaropvolgende weekend zal ik wedstrijdloos zijn en op vrijdagavond 7 juni maak ik mij weer op voor een 5000 meter op de baan tijdens het Tartelos Loopgala in Wageningen.

Winactie

Voor de wedstrijd van aanstaande vrijdag zal ik in samenwerking met surinaamskokenmetjen.nl weer een unieke winactie op touw zetten. Houd de socials goed in de gaten om kans te maken op deze leuke prijzen!