mei 28, 2019

Vrijdagavond 24 mei

Door PaulGeertsma
asianconnect88

Trackmeeting Utrecht

Afgelopen vrijdag 24 mei 2019 stond de tweede trackmeeting van het seizoen op het programma. Waar ik drie weken geleden op dezelfde atletiekbaan een 10.000 meter liep daar was het nu tijd voor een 3000 meter. De omstandigheden waren nagenoeg perfect. Windstil en prima temperaturen van rond de 15 graden. Wat een verschil met eenentwintig dagen terug toen het regende, het kwik slechts 6 graden aangaf en de hemelpoorten wagenwijd openstonden.


Start

De wedstrijd begon om 22.10u. Geheel volgens schema. Ik had ongeveer 3,5 kilometer ingelopen om echt goed warm aan de start te staan. Enkele losmaak oefeningen en steigerungs verder was ik er helemaal klaar voor. Het doel was om rond de 8.45 minuten te finishen. De eerste tweehonderd meter ging in 35 seconden dus ik lag meteen op schema.

Na 600 meter was dit ook nog het geval, maar in ronde 2,3 en 4 verloor ik teveel tijd omdat ik te voorzichtig liep en sommige rondjes in 71/72 seconden afraffelde. Tevens had ik niet echt een mooie treintje waarmee ik kon lopen.

Zo werd het van mijn kant geen geweldige wedstrijd qua tijd maar nog wel een acceptabele 8.54,46.

Slechts 4,20 seconden boven mijn PR, maar ik had helaas de topvorm niet om 8.45 te lopen in een minder sterk veld dan ik vooraf had gedacht.

Wedstrijdloos

Het komend weekend zal ik wedstrijdloos zijn na een periode van vier weken waarbij de wedstrijden zich in moordend tempo volgden. Zo kan ik de komende veertien dagen gericht toewerken na de vierde baanwedstrijd van het seizoen. Dit zal een wedstrijd op vrijdagavond 8 juni zijn in Wageningen. Tijdens het Tartelos Loopgala zal ik deelnemen aan de 5000 meter. Mijn niveau is momenteel hoog. Nu toewerken naar de topvorm! Wordt vervolgd!