december 3, 2019

Winterloop Sneek

Door PaulGeertsma
asianconnect88

Zondag 1 december 2019

Vandaag stond de tweede winterloop welke georganiseerd werd door AV Horror uit Sneek op het programma. De eerste winterloop op zondag 27 oktober had ik laten schieten omdat ik destijds in Portugal was voor een trainingsstage van acht dagen. De vorm na dit trainingskamp was gewoonweg fantastisch te noemen want een week later liep ik op Terschelling tijdens de halve marathon van de Berenloop 1.11.44 en twee weken later verpulverde ik mijn eigen 15 km record tijdens de Zevenheuvelenloop.

In Nijmegen liet ik de klok stilstaan op 48.46 minuten.

Een jaar eerder liep ik er nog 51.02 minuten. Een mooie verbetering van 2 minuten en 16 seconden.Winterloop

Zoals gezegd mijn eerste Winterloop van het seizoen. Ik begon vrij behoudend aan de wedstrijd ondanks het feit dat ik meteen de leiding pakte, maar de doorkomst na 3 kilometer in 9.54 minuten was relatief langzaam. Hierna kon ik nog vrij gemakkelijk versnellen door drie kilometers telkens rond de 3.10 a 3.12 minuut per kilometer te lopen. De laatste kleine drie kilometer liep ik gemiddeld in 3.15 minuut per kilometer, maar een en ander was voldoende voor de zege en daarnaast leverde mij dit ook nog het parcoursrecord op Strava op van de Winterloop. Nog nooit deed iemand er 28.27 minuten over. Het vorige record stond op 29.18 minuten. Niet heel boeiend, maar wel lekker! Hulde ook voor trainingsmaatje Erwin de Vries die tevens met 28.50 onder de 29 minuten dook.

Programma

Na de Zevenheuvelenloop heb ik twee weken actieve rust genomen. De Winterloop was de eerste wedstrijd in voorbereiding op het NK 10 km in Schoorl. In de weg hier naartoe zal ik aan de volgende wedstrijden deelnemen:

  • Ameland Adventurerun 10 km – 14 december 2019
  • Oliebollenloop Gorredijk 10 km – 31 december 2019
  • Derde Winterloop 8.8 km – 5 januari 2020
  • Vierde Winterloop 8.8 km – 2 februari 2020Trainingsstage

Om iedereen in 2020 ook weer van mooie hardloopmomenten te laten genieten ga ik begin mei acht dagen naar Portugal om de puntjes op de i te zetten. Wil je direct invloed uitoefenen op mijn prestaties? Of gun je mij een goed trainingskamp? Wanneer je een klein bedrag doneert dan ben ik je zeer dankbaar. Klik op deze link en alles wijst zich vanzelf geef.nl/nl/actie/trainingsstage-2020/donateurs . Wordt vervolgd!