januari 2, 2020

Update wedstrijdagenda

Door PaulGeertsma
asianconnect88

Donderdag 2 januari 2020

Allereerst wil ik vanaf deze plaats iedereen een gelukkig, maar bovenal gezond 2020 wensen! De laatste dagen van 2019 was ik niet geheel fit waardoor ik helaas de Oliebollenloop in Gorredijk op dinsdag 31 december moest laten schieten. Erg jammer, maar er volgen nog genoeg wedstrijden in 2020. Een flinke griep plus verkoudheid hield mij langs de kant. Inmiddels heb ik de trainingen weer opgepakt en werk ik toe naar het NK 10 km op zondag 9 februari in Schoorl.

Wedstrijden

In aanloop naar dit hoofddoel zal ik nog deelnemen aan de volgende wedstrijden:

  • Winterloop Sneek 8.9 km – zondag 5 januari 2020
  • Halve Marathon Egmond 21.1 km – 12 januari 2020
  • Winterloop Sneek 8.9 km of Midwintermarathon Apeldoorn 8 km – zondag 2 februari 2020

Normaal gesproken doe ik in de voorbereiding op het NK in Schoorl alleen kortere afstanden, maar door mijn deelname aan de Halve Marathon in Egmond wil ik een keer uit mijn comfort zone stappen. Normaal gesproken geloof ik niet zo in die onzin om uit je comfort zone te gaan want waarom zul je deze verlaten als het daar zo lekker en goed voelt. Anyway, op zondag 12 januari zal ik aan de start staan van de eerste serieuze halve marathon in Nederland van 2020! Zin in!Voorbereiding

Om u als trouwe lezer een inkijkje te geven in wat ik allemaal voor de sport doe noem ik voor een keer de kilometeraantallen welke ik de afgelopen weken heb behaald. Voor het gemak heb ik de weeknummers na de Zevenheuvelenloop in laten gaan.

  • Week 1: 79,8 km
  • Week 2: 92,1 km
  • Week 3: 94,0 km
  • Week 4: 100,8 km
  • Week 5: 114,6 km
  • Week 6: 67,3 km

Tijdens week 6 werd ik geveld door de griep waardoor ik minder kon trainen. Met nog zes weken te gaan tot het NK in Schoorl is het niveau nog altijd goed. De motor lijkt in prima staat te verkeren. De komende weken is het een kwestie van meer snelheid ontwikkelen en het belangrijkste is natuurlijk om fit te blijven!