februari 3, 2020

Winterkoning 2019-2020

Door PaulGeertsma
asianconnect88

Zondag 2 februari 2020

Deze dag stond in het teken van de laatste Winterloop van het seizoen 2019-2020. Het betekende mijn derde winterloop in een serie van vier winterlopen. Om in eventuele aanmerking to komen voor de titel Winterkoning moet een deelnemer driemaal de ronde van 8,8 kilometer afleggen. De eerste twee edities had ik gewonnen dus de opdracht was even logisch als simpel: finishen in de top drie! Dat zou voldoende zijn om mijn trilogie in Sneek als Winterkoning te voltooien. Alleen liep de voorbereiding anders dan verwacht!

De week die voorafging

Afgelopen week ben ik vaker bij de fysiotherapeut geweest dan in de buitenlucht om te gaan hardlopen. Vocht bij de rechterknie zorgde ervoor dat ik veel pijn had die alleen met enkele voortreffelijke behandelingen van Fysio 058 minder werd. Zo heeft fysio – en manueel therapeut Rutger Wagenaar er voor gezorgd dat ik binnen no-time weer belastbaar was. Een effectieve dry-needling behandeling op woensdag en enkele goede fricties op donderdag zorgden ervoor dat ik zondag toch aan de start kon staan van de Winterloop.

De rustdagen die deze week in overvloed aanwezig waren deden de rest. Alleen wat loslopen op woensdag was de training die voorafging aan de wedstrijd van zondag.

Rustdagen

Aangezien ik de blessure al twee weken geleden opliep heb ik ook noodgedwongen op maandag 30 januari en dinsdag 31 januari rust genomen. Zo telde afgelopen week in totaal vijf rustdagen. Een zeldzaamheid!

Wedstrijddag

De laatste Winterloop verliep geheel volgens plan. Vanaf het startschot nam ik de leiding en deze stond ik niet meer af. Ik heb redelijk ontspannen kunnen lopen en toch nog een behoorlijk tempo kunnen halen van 3.21 minuten per kilometer. Uiteindelijk was ik na 29 minuten en 30 seconden terug bij de atletiekbaan van AV Horror en kroonde ik mij tot Winterkoning!

Vorig jaar was ik in februari zeven seconden langzamer. Een week later liep ik een PR in Schoorl tijdens het NK 10 km (31.57 minuten). Voor zo´n scenario teken ik opnieuw!

Media

Ook de Leeuwarder Courant deed verslag van de laatste Winterloop van dit seizoen.