juli 10, 2020

Terugblik eerste seizoenshelft

Door PaulGeertsma
asianconnect88

Februari 2020

Normaal gesproken plaats ik wat frequenter berichten, maar door (licht)blessureleed lagen de prioriteiten even op fit worden. De laatste zege op hardloopgebied dateert van zondag 2 februari toen ik mij kroonde tot Winterkoning. Tijdens mijn laatste blog refereerde ik aan de pijn in mijn rechterknie. Er zat duidelijk vocht in en dat moest eruit. Na verloop van tijd is de knie door enkele core stability oefeningen sterker geworden en de behandelingen van fysio-058.nl hebben in deze ook enorm geholpen.

Maart – April 

In kon tijdens de Coronaperiode ook rustig doortrainen en vooral lage zones goed blijven trainen. Alleen tijdens intervaltrainingen welke er vaak tweemaal per week op het programma stonden moest ik het vaak bij een laten. Hardlopen bood tijdens de lockdown waar Nederland in zat verlichting voor me, maar diep van binnen wist ik dat ik niet geheel verstandig bezig was door voorzichtig door te blijven trainen met nog steeds pijn aan die rechterknie. Doordat in deze periode ook de fysiotherapeuten dicht gingen kon ik met mijn klachten ook nergens terecht. Wel bleef ik fit door rustig door te trainen. Op die momenten besefte ik pas wat hardlopen voor mij is: veel! Liever nog doortrainen met pijn was tijdelijk mijn motto! Dat klinkt misschien wat dommig, maar stilzitten is gewoonweg verschrikkelijk. Noem het gewoon een gezonde verslaving dat hardlopen!


Mei – Juni

Op een gegeven moment toch maar besloten om wat minder te lopen en wat vaker de Elliptigo te gebruiken. Een Elliptigo is een soort crosstrainer op wielen. Het is minder belastend dan hardlopen en twee tot drie keer zwaarder dan fietsen. Zo heb ik in mei drie weken helemaal niet gelopen en zo´n 150 tot 200 kilometer gefietst op de Elliptigo. Ik kwam op plekjes in Friesland waar ik nog nooit was geweest. Schitterend! Ondanks dit alles merk ik dat hardlopen gewoon de mooiste sport op aarde is! Dus in overleg met de fysiotherapeut besloten om na drie weken het hardlopen weer een beetje op te pakken in combinatie met de Elliptigo! Zo kon ik toch nog 5 a 6 keer per week trainen.

Inmiddels is het vocht bij de knie veel minder geworden ook in combinatie met een ontstekingsremmer die ik slik. Hierdoor ben ik meer belastbaar en loop ik inmiddels weer 53 kilometer per week.

Juli en toekomst

Om toch te ontdekken wat er met de rechterknie nu precies aan de hand is wordt er maandag 27 juli een foto genomen en vervolgens hoor ik de uitslag en een voorlopig advies of behandelplan. Duidelijkheid zal me ook meer rust geven is mijn eigen verwachting.

Wedstrijden

Ik hoop nog een paar mooie najaarswedstrijden mee te kunnen pakken, maar de focus gaat inmiddels al naar het NK in Schoorl 2021.